Körens verksamhet under år 2018

Alvakören startade sin verksamhet i september 2018. Ursprungskörerna Borgå Damkör och MiSister hade emellertid redan samarbetat i ett par års tid genom gemensamma konserter och gemensamma övningar inför konserterna. Så koristerna var inte helt obekanta för varandra.

På sensommaren träffades körerna på Café Cabriole för att bekanta sig med varandra och öva inför kommande evenemang. Mycket sång, men också lek och god mat bjöds det på under den trevliga kvällen.

Den 16 september firade Borgå Damkörs dirigent, Kaj Silfvast sin 70-års dag med en konsert i Borgå Domkyrka. Kaj hade lett kören i nitton år och konserten var den sista som dirigent för kören. Samtidigt var det också Borgå Damkörs sista uppträdande som enskild kör. Konserten hade ett femtontal programpunkter med Kajs samarbetspartner under flera årtionden. Borgå Damkör inledde konserten och framförde flera sånger, de två sista sångerna sjöngs tillsammans med MiSisters. Bön samt Why We Sing.

Kören besökte Majbergets servicehem onsdagen den 10 oktober, pensionärsveckan, och sjöng några sånger för åldringarna innan kvällens övning.

Den 17 november höll kören en kördag i Missionskyrkan. Efter öningen gick kören till restaurang Hanna-Maria och sjöng några julsånger för Alva-föreningens styrelse, som åt jullunch där. Uppträdandet var en överraskning för medlemmarna, det var endast två personer i styrelsen som visste om att vi skulle komma dit och sjunga. Uppträdandet upsskattades stort av föreningsmedlemmarna. Kören tackades även för att den valt att uppkalla kören efter Alva Forsius och därmed hålla hennes minne vid liv.

Julkonserten hölls den 2 december i Kullo bykyrka. Repertoaren var varierande med både glada och mera stämningsfulla sånger. Emil Antman kompade på piano. Som det ofta finns ett eller flera barn med vid övningarna, fanns det även många barn i publiken, vilket alltid är glädjande - blivande korister. Efter konserten blev det dragning av lotterna dessutom bjöds alla på julgröt, glögg och pepparkaka.

Kören hade igen fått en förfrågan om den ville komma till Majbergets servicehem och sjunga julsånger. Även om december är en stressig tid hade drygt halva kören möjlighet att ta sig dit den 15 december. Kören sjöng en del av sångerna från julkonserten. Konserten avslutades med Härlig är jorden i vilken alla fick sjunga med. Efteråt blev vi bjudna på kaffe och pepparkaka.

Alvakören har haft en händelserik och rolig första termin. Vi ser fram emot att i januari 2019 ta i tu med vårens utmaningar.